woensdag 23 mei 2007

1 jarig jubileum

Een jaar geleden ging er weer eens een flinke beerput open.
Nou, beerput, veel stinkende troep is nog niet eens boven gehaald.

Manolo Saiz werd gepakt, toen hij met z'n cash wilde afrekenen bij ene Eufemanio Fuentes.
Ook op deze dag een jaar terug, reed Ivan Basso door Italië in de roze leiderstrui, hij won ook de etappe van die dag, met onwaarschijnlijke overmacht.


Deze Fuentes had (en heeft?) een gouden handel in het verrijken van het bloed van een dikke honderd sporters, voornamelijk wielrenners.
Onderzoeken werden gestart, Manolo saiz' protour team kwam zonder sponsor te zitten en werd overgenomen door oliefirma Astana, die vertrouwden in Vinokourov.

Voor het wielrennen moest er ala minute een lijst met verdachte renners komen, algehele paniek vlak voor de Tour de France.
Het zou wel met een sisser aflopen.. nope.. Basso, Ullrich, Mancebo, Sevilla en de Astanaploeg werden uit de tour geweerd.

Sneu voor Vinokourov, hij kon naar huis, terwijl hij "niet op de kaart stond".
Spanje houdt ondertussen schoonmaak, schoonmaak om wellicht de aandacht van Alejandro Valverde af te leiden.
Op één van de lijsten van Dokter Fuentes staat namelijk de codenaam 'Valv. Piti"......

Deze Valverde breekt echter zijn sleutelbeen in de rit naar Valkenburg en zal later de Vuelta rijden, waar hij Vinokourov tegenkomt.. die hem verslaat.

Basso, Ullrich ontslagen, maar Basso komt terug bij Discovery.
Maar ook zijn doek valt, na lang tegenstribbelen blijkt bekennen de enige uitweg.

Maar hoe vreemd het allemaal ook is blijkt uit andere verdachten zoals Oscar Sevilla en Francisco Mancebo, die nog steeds rond rijden.

Echter.. links naar Dokter Checcini (Onze Thomas had wel plotseling ergens last van, vlak voor de tour vorig jaar) en andere spinnen in het web, "onopgeloste" codenamen en andere aantijgingen zullen deze soap nog wel ruim een tweede jaar geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten