dinsdag 23 augustus 2011

Vuelta 2011: een etappe naar het dak van de Vuelta

Waar de Tour en de Giro vaak het hoogste punt van de ronde op een later moment plannen heeft de organisatie van de Vuelta al in de vroege etappes van de eerste week het dak gelegd.
Dit was de Sierra Nevada met een aankomst op 2112 meter boven zeeniveau.
Het leverde niet veel spektakel op, maar Igor Anton was behoorlijk nevada en dit kostte de favoriet toch een fikse minuut.

Daniel Moreno, teammaat van Joaquim Rodriguez, pakte de etappe en de bijbehorende Cima Alberto Fernandez.

Morgen staat er ook een pittige rit op het programma naar Valdepeñas de Jaén op een muurtje dat doet denken aan de Montelupone in Italië ofwel: zeer steil klimwerk vlak voor de streep.
Dit moet de explosieve klimmers zoals Michele Scarponi en Joaquim Rodriguez als gegoten liggen.


Vorig jaar won Mikel Nieve één etappe in de Vuelta waarmee hij een van vele renners is wiens naam in het Nederlands een grappige betekenis heeft, namelijk: Sneeuw

Waar de Nederlanders en Belgen het doen of deden met al dan niet toepasselijke of leuke namen als Boonen, Boom, Seeldraeyers (wat een mooie naam is, ook voor een wielrenner), Bos, Stamsnijder, Wielinga, Blijlevens, Winnen, Omloop en Weylandt hebben de spanjaarden de eerdergenoemde "Sneeuw", "Pijl", "Teller", "Kleermaker Kandelaar", de Italianen hebben "Uitjes", "Vlag", "Rijk", "Schoentjes" en een Ferrari.
Dat terwijl de Amerikanen het van een renner die het volgens zijn naam niet (alleen) van zijn krachtige benen moest hebben de Tour domineerde.

Bij deze probeer ik een nieuwe start te maken met deze blog.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten