dinsdag 19 juni 2007

Een Siamese engel?

Het Nederlandse wielrennen ligt eventjes (?) op zijn gat.
Michael Boogerd stopt en wint overigens zelden, Thomas Dekker wint dan weer wel af en toe iets maar loopt het risico om zijn dokter kwijt te raken.

Met de nieuwe dopingregels die naar buiten kwamen is het voor onze Thomas oppassen geblazen, twee jaar schorsing, plus het complete jaarsalaris inleveren.
Nou, daarmee krijgen we een schone sport!!!!

Anders is het in een ander gedeelte van de BeNeLux, wel in het luxe gedeelte van deze drie landen.
Na Charly Gaul hebben ze daar nu een heuse tweekoppige engel van het (hoog)gebergte.

Engel "Schleck" hield huis in de ronde van Italië en gaat verder in Liechtenstein en Zwitserland.
Wonderbaarlijk gracieus glijdt hij over de bergen, zijn volgelingen al regelmatig verbaasd en tegelijkertijd verwonderd achterlatend.

Het is een bijzonder figuur, deze engel, want hij doet zich de ene maal voor als Andy en in een andere wedstrijd vermomt het wezen zich als Fränk.

In Italie was Danilo di luca net wat te sterk en gehaaid om verslagen te worden, maar de engel keert weer terug, wat noordelijker, steeds wat noordelijker, om nu wél te overwinnen.

Terwijl Nederlandse militairen die sneuvelen in een apenland voorpaginanieuws zijn haalt dit wonder slechts een klein artikel in het sportkatern.
Een onderschatting van dit verschijnsel, want een tweekoppige engel is een zeldzaamheid, een zeldzaamheid die de vraag naar boven haalt:
Houden zijn twee persoonlijkheden Fränk en Andy het uit in één lichaam?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten