vrijdag 23 november 2007

Wielerseizoen 2007 deel 2: de vloek van de regenboogtrui?

De vloek van de regenboogtrui, het blijft een fenomeen in de wielersport.
Of het nu écht zo is, of dat sommige renners meer last hebben van de (sportieve) druk die de trui met zich meebrengt is de vraag.

In elk geval ging het Paolo Bettini niet voor de wind in het voorbije seizoen.

De ergste klap kreeg Paolo natuurlijk al te verwerken toen hij nog geen twee weken in de regenboogtrui reed: Terwijl z'n familie een besloten feest ter ere van zijn wereldkampioenschap een feestje voorbereidde rijdt de broer van Paolo, Sauro, zich te pletter.

"Il Grillo" won huilend de ronde van Lombardije en kon in de winter in alle rust alle emotie van zich af laten glijden om in 2007 weer ten strijde te trekken.
Maar op een etappezege in de ronde van Californië na leek het uitsluitend kommer en kwel te worden.

Paolo Bettini had zijn onuitputtelijke strijdlust niet verloren en dat was maar goed ook.
De krekel lag namelijk in de tirreno (tot tweemaal toe en was beurs van het vallen), in Milaan - San remo en ook een paar keer in de Giro, bovendien wilde het materiaal niet altijd meewerken en werd hij vlak voor het WK nog beschuldigd door een spijtoptant met valse eurotekens in de ogen (Sinkewitz) en leek deelname aan dat WK niet door te gaan.















Het zat zeker niet mee voor Bettini.

Maar.. in de vuelta kwam een einde aan de misere, eindelijk liet Paolo weer zien dat hij het winnen niet verleerd was, toen de wegen wat helden bleef hij Freire en Allan Davis voor en later mengde hij zich nog een aantal malen in de sprint om vervolgens naar Stuttgart af te reizen.
Na dopingbeschuldigingen en andere voorpret prolongeerde Bettini daar doodleuk z'n wereldtitel.
Nou is het schietgebaar dat hij maakte geen mooie, maar wel een teken dat er veel frustratie in de man moet hebben gezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten