donderdag 9 augustus 2007

Deutschland Rundfahrt

Elkhaus - Simplon gaat dus wel van start:

In de bescheiden "grote ronde in spé" van onze oosterburen, waar de leider de duitse vertaling van "Blijf zuiver, leef clean" mag dragen..
Ze moeten hun serieuze cols wel lenen van hun zuiderburen,maar die laten dat wel toe.


De Deutschlandtour (zoals hij officeel wordt genoemd) kent 9 etappes.
De eerste van Saarbrücken naar.. Saarbrücken.

De tweede rit is een ploegentijdrit, gevolgd door een stevige rit op zondag 12 door middelgebergte van Pforzheim naar Offenburg.
Maandag zit er een venijnig colletje van tweede categorie op het eind, maar dat is niets vergeleken met de klim die de volgende dag op het programma staat.

De Rettenbachferner





Vervolgens zijn er nog drie vlakke ritten en één tijdrit, waar het klassement, voorzover het al vaststond na de geweldige klim bij Sölden, "definitief" is.

Qua deelnemers is het vergeleken met de tour natuurlijk even een klein stapje terug, toch hebben ze geen verkeerd strijdperk in Levi Leipheimer, Tom Danielson, Andy Schleck, Jens Voigt, Mateo Carrara, Riccardo Ricco, Linus Gerdemann, Damiano Cunego, Bernhard Kohl, Vladimir efimkin, Leonardo Piepoli onder andere voor het klassement.

De deelname van Erik Zabel is nog even onder voorbehoud, de duitser viel namelijk flink in een Derny-criterium en moest voor onderzoek naar het hospitaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten