zaterdag 11 augustus 2007

Duitsland toer, een ploegentijdrit: A CSC Thing

Waar de Tour de France (op enkele uitzonderingen in de etape van Chablis naar Autun na) geen ploegentijdrit kende had de ronde in Duitsoostenrijkland er vandaag wel eentje.

Team CSC won alweer.
Niet verwonderlijk met een ploeg van renners als Voigt, Cancellara, Julich, Andy Schleck, Gustov, Sörensen, Kolobnev en Haedo.

Discovery Channel kon de schade beperken met 25 seconden, maar de rest moest al tegen de minuut of meer achterstand verteren.

De Deense formatie wint dus bijna elke ploegentijdrit, niet alleen omdat ze een aantal goede tijdrijders bezitten en een aantal tempobeulen, maar de collectieve kracht is nog steeds een handelsmerk van Team CSC.
En dat is net hetgene dat dus echt telt in een ploegentijdrit, dat de hele ploeg als een geoliede machine vaart kan maken...

Ploegentijdritten met CSC zijn meestal een gelopen zaak voor de concurrentie, de ploeg verloor ze slechts twee van de zeven ploegentijdritten, en dat waren toevallig twee ploegentijdritten kort achtereen.
In de afgelopen Giro werden ze namelijk "slechts" derde achter Astana en Liquigas en een paar weken later in de ronde van Catalonië werd CSC verslagen door Caisse d'epargne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten