maandag 13 augustus 2007

Neerlands hoop in bange dagen

Ronde van Duitsland in berglandschap.
Rigoberto Uran duikt in het ravijn en geeft zo de bergtrui cadeau aan Niki Terpstra, een Nederlander in dienst van Milram.

Ondertussen jagen Cunego, Rebellin en Lopez Garcia op de dagzege, maar het uitgedunde pelotonnetje geeft maar enkele seconden prijs op het groepje met winnaar Damiano Cunego.

In het peloton vinden we onder andere Robert Gesink (21), Marc de Maar (23), Theo Eltink (25), Laurens ten Dam (26) en Joost Posthuma (25).

Verschillende renners van eigen bodem die potentie hebben om nog veel leuke uitslagen te rijden in de nabije toekomst en wellicht gaan we Robert Gesink morgen alweer voorin zien.

Buiten deze nederlanders hebben we natuurlijk Thomas Dekker, Bram Tankink, Kai Reus, Maarten Tjallingii, Karsten Kroon,Pieter Weening, Martijn Maaskant, Koos Moerenhout en een aantal jonge onbeschreven talenten.

Om toch een beetje dieper op de (jonge) talenten (en oudere toprenners) in te gaan (eerste deel):

Thomas Dekker:













Thomas werd in 2003 zowel op de weg als in de tijdrit Nederlands kampioen, om op negentienjarige leeftijd de Elektrotour, Ronde van Normandië (niet te verwarren met Romandië) en de GP Eddy Merckx te winnen.

Dat leidde ertoe dat hij Prof kon worden bij Rabobank en gelijk de tweede etappe te winnen in het Criterium international.
Ook het NK tijdrijden en de tijdrit in de ronde van Polen waren zijn deel, in Polen werd hij ook derde in het algemene klassement.

Vorig jaar won hij (met enig geluk) de Tirreno Adriatico, maar had daarna een wat mindere periode, moest de tour laten schieten door ziekte en brak ook z'n pols in Polen.
Maar in 2007 is Thomas weer terug, met de nette winst van -en- in de Ronde van Romandië, een etappe in de ronde van Zwitserland en ook een goede Tour, waarin hij voornamelijk (uiteindelijk helaas onverdienstelijk) in dienst van reed.


Bram Tankink
























De vrolijke tukker was eerst mountainbiker alvorens hij op 22 jarige leeftijd overstapte naar het "wegracen".
tot nu toe reed hij vaak in dienst van kopmannen, maar heeft ook de Rund um Köln gewonnen, de Mainfranken tour en een etappe in de ronde van Duitsland twee jaar geleden (waarna hij pas op de Rettenbachferner uit het geel werd gereden).

Tankink is een renner die pas de afgelopen jaren is gaan ontdekken dat hij wel meer kan dan knechten, het zou me dan ook niets verbazen dat hij vaker in (met name) klassiekers kort gaat eindigen.


Robert Gesink
















Geldt als een van de grotere jonge talenten uit ons landje.
Bij de espoirs won hij klimwedstrijden en tijdritten.
Na z'n overstap naar Rabobank in 2006 (bij het jongerenteam zeg maar) reed hij vorig jaar ook sterk, werd onder andere tweede in de ronde van de toekomst, achter een vijf jaar oudere Moises Duenas.

Het is dan ook niet vreemd dat ook hij meteen doorstroomt naar de profs.
En dit jaar maakt hij het ook gelijk waar: negende in de Waalse pijl en winnaar van de vierde (ardennen) etappe in de ronde van België.
Ook nu rijdt hij sterk in Duitsland, hoever hij gaat komen op de Rettenbachferner.. tot zo, na de onderbreking..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten