maandag 19 september 2011

Tegenstellingen

Waar Lars Boom de ronde van Groot Britanniƫ op zijn naam schrijft en Thomas Dekker de koppeltijdrit in Normandie wint (met Johan Vansummeren).
Is het weer raak voor Robert Gesink.
Tijdens een trainigsrit is de magere (en wellicht daardoor al gevoeliger voor schade tijdens zijn valpartijen) Varssevelder tegen de vlakte gegaan en moest dat bekopen met een gebroken bovenbeen.
Vandaag is hij geopereerd en het herstel zal logischerwijs lang genoeg duren om 2011 gedag te zeggen, zich te richten op de geboorte van zijn kind en met wat geluk ergens in 2012 weer een leuke koers te rijden.

Andere wielrenners die recent met dergelijke blessures moesten afrekenen:

Linus Gerdemann (Val in Tirreno-Adriatico 2008), Uros Murn (tijdens training in 2007), Rinaldo Nocentini (februari vorig jaar) en Alexander Vinokourov in de voorbije Tour.

Linus Gerdemann is niet geheel op het oude niveau teruggekomen, maar heeft wel wat ritten in de kleinere ronden gewonnen en onder meer het eindklassement van de Ronde van Duitsland toen hij terugkwam na de breuk.
Uros Murn is niet teruggekeerd op zijn oude niveau (hij was een aardige outsider in sprints) en Rinaldo Nocentini is ook nog niet helemaal terug op het niveau van voor 2010 waar hij destijds aardig meedeed in de meerdaagse wedstrijden.
Vinokourov wil nog terugkeren, maar dat zou wel eens een triest beeld kunnen opleveren.

Elk geval is anders lijkt me, dus verder voorbarige conclusies laat ik achterwege.

De Nederlandse selectie voor het WK zal dan worden:
Lars Boom, Johnny Hoogerland, Pim Ligthart, Bauke Mollema, Wout Poels, Niki Terpstra, Pieter Weening, Maarten Tjallingii en Steven Kruiswijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten