zondag 11 september 2011

Vuelta 2011: al met al een goede ronde

De Vuelta kan, ondanks (of juist dankzij) een vrij matige bezetting in het klassement toch bestempeld worden als een goede ronde.
De Tour van 2011 was een paar maatjes groter met alle aanvallen in met name de laatste prachtige week in de alpen, maar de Vuelta was in mijn ogen toch leuker dan de Giro waarin al gauw duidelijk werd dat Contador ging winnen en dan ook nog het drama met Wouter Weylandt.

Chris Froome is doorgebroken met een tweede plek achter Juan Jose Cobo.
Bauke Mollema heeft alsnog de groene puntentrui veroverd naast de vierde plek in het algemene klassement en had ook nog een dag de rode trui om zijn schouders.
Wout Poels heeft laten zien dat hij ook mee kan gaan tellen in het klimwerk en waarschijnlijk ook de Waalse klassiekers.

Daarbij heeft de Vuelta weer een heel aantal nieuwe renners opgeleverd die één of meerdere (zie Peter Sagan met drie etappes) etappe wonnen in een grote ronde.
Dat waren er naast de genoemde Sagan nog aardig wat: Chris Froome, Chris Sutton, Marcel Kittel, Michael Albasini, Juan Jose Haedo, Daniel Moreno, Francesco Gavazzi en Rein Taaramae!
Al met al een ronde van outsiders en jong talent.


De meer gerennomeerde namen waren in Colorado te vinden en dit weekend ook in Quebec en Montreal.

In Quebec is Gilbert er andermaal met de overwinning gaan spelen, maar had aan Robert Gesink nog een aardige tegenstander.
Op het moment is de wedstrijd in Montreal nog gaande en Gilbert schijnt een aardige valpartij te hebben gemaakt, maar kan verder koersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten