donderdag 22 september 2011

WK: de eerste klappers (kleppers)

Het Deense WK is al een aantal dagen bezig en levert diverse winnaars en verliezers.

De tijdrit was, ondanks een buitje, droog en gedoodverfde topfavoriet Fabian Cancellara kon niet deze positie waarmaken.
Na een aantal jaren suprematie was het al in eerdere koersen niet de vorm of fitheid in het algemeen en ook nu heeft Spartacus zijn meerdere moeten erkennen in Tony Martin en ook de prima uit de top van de Vuelta overgekomen Wiggins.
Jack Bobridge deed het ook goed met zijn vijfde plaats (ruim een halve minuut achter de wereldkampioen van 2008 Bert Grabsch).

Bobridge is een renner van de baan, die daar al veel heeft laten zien op onder meer de (ploegen)achtervolging en puntenkoers.
De Australiƫr heeft eveneens nationale titels op de weg en wegtijdrit (beloften) op zijn naam en een aantal ritten in kleinere koersen zoals de Enecotour en Ronde van Japan.















De beloften hadden een topfavoriet die dit ook behoorlijk waarmaakte.
Aussie Luke Durbridge nam de hoogste tree in bezit.
Deze Durbridge zal volgend jaar uitkomen voor de nieuwe ploeg Greenedge.

Bij de junioren is het de thuisrijder Mads Wurtz die de tijdrit het snelst volbracht, voor de Australiƫrs James Oram en David Edwards.
Het Australische wielrennen lijkt zo toch een aantal toppers te hebben die wellicht de succesreeks van Evans, O'grady, McEwen, Gerrans, Renshaw en Goss kunnen voortzetten.

Matthew Goss geldt overigens ook als een van de favorieten voor de wegwedstrijd zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten