vrijdag 23 september 2011

WK: richting de wegwedstrijd

Zaterdag is het de beurt aan de dames waarin Marianne Vos dan toch eens een van haar weinige niet bereikte resultaten wil toevoegen aan haar palmares.
Bovendien zou ze dan WK veldrijden, WK Scratch en WK weg worden.
De kans is groot dat het in een sprint wordt beslist en ondanks sluwheid van een Vos zijn er vele addertjes onder het snelle gras in een massasprint die je kunnen verrassen.

Bij de heren op zondag zal Hushovd met een redelijke kans op prolongatie zijn regenboog verdedigen.
Het weer zou slecht kunnen worden en dat kan mannen als Haussler en Gilbert in de kaart spelen.
Voor Australië zijn er naast Haussler ook nog de immer gevaarlijke Matthew Goss, Gerrans, Baden Cooke en uiteraard ook Stuart O'grady die als outsider meedoen.
België heeft naast Gilbert Greg Van Avermaet, Nick Nuyens en Jurgen Roelandts
Colombia heeft een renner wiens voornaam misschien waargemaakt wordt: Winner Andrew Anacona Gomez die deze voornaam wel eens waarheid maakte op de baan en in een tijdrit in Colombia.
Denemarken gooit in de thuisronde Lars Bak, Anders Lund, Chris Anker en ook Nicki Sörensen in de strijd.
De Duitsers hebben maximaal ingezet en hun sprinters meegenomen: Andre Greipel, Degenkolb, Danilo Hondo, Marcel Kittel en Marcel Sieberg.
Frankrijk heeft ook een natweer-outsider bij in Sylvain Chavanel, maar ook Samuel Dumoulin, Romain Feillu, Tony Gallopin en uiteraard de vermakelijke Thomas Voeckler (een renner die ik ook een WK zou gunnen)!
Mark Cavendish is een van de topfavorieten en trekt de kar voor de Britten, die ook nog eens Geraint Thomas hebben die als bliksemafleider kan fungeren.
Ierland komt met wat aanvallers zoals Nicolas Roche en Daniel Martin.
Italië is altijd gevaarlijk en dat blijft Daniele Bennati dan ook wel, maar ook Visconti, Paolini, Oss, Quinziato, Viviani en Gavazzi kunnen een verrassing forceren.
Nederland heeft een mix van klimmers en aanvallers met daarin dus Lars Boom, Niki Terpstra, Pieter Weening, Sebatian Langeveld, Pim Ligthart, Maarten Tjallingii en een aantal klimmers die waarschijnlijk als figurant meerijden.
Nieuw Zeeland komt met zijn drieën en daarbij zijn Julian Dean en Greg Henderson.
Naast de regerende kampioen Hushovd is voor Noorwegen ook Edvald Boasson Hagen een erg leuke kanshebber en Arvesen voor wellicht een vlucht.
Polen neemt onder andere Michal Golas mee, terwijl Slovenië er zal staan met Grega Bole, Borut Bozic en de vaak aanvallende Gorazd Stangelj
Peter Sagan is het grootste wapen van Slowakije.
Spanje is er met aanvallers Carlos Barredo, Juan-Antonio Flecha, Pablo Lastras, Luis Leon Sanchez en de meervoudig WK Oscar Freire en nog een sprinter in Rojas.
USA wil het gaan doen met Tyler Farrar of anders met Taylor Phinney of Matthew Bussche.
Zwitserland heeft natuurlijk Fabian Cancellara die misschien wel wraak neemt op de verloren tijdrit en daarnaast kunnen ze rekenen op Michael Albasini die nog een Vuelta-etappe won.

Er zijn uiteraard ook nog wat landen waarvan je blij mag zijn als er één of twee renners nog meerijden in de finale zoals Marokko, Iran, Eritrea, Chili en Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten