dinsdag 15 november 2011

Alberto Contador en de hoorzitting

Of de uitslagen van de Tour de France 2010, Ronde van Murcia 2011, Ronde van Catalonië 2011, Giro 2011 en Tour 2011 bijgesteld kunnen worden en Contador volgend jaar zijn vierde Tour kan proberen te winnen hangt af van de komende weken en maanden.

De zaak Contador komt komende week voor bij het TAS in Lausanne.
Contador neemt onder meer een leugendetectorexpert mee en de hoogbejaarde Vivian James, die al eerder kon aantonen dat bepaalde dopinggevallen te wijten waren aan besmet voedsel.
Daarnaast ook een Duitse expert op het gebied van de plasticizers die bij Contador in zijn bloed zijn aangetroffen, een Spaanse agent en een privédetective die de afkomst van het vlees dat Alberto at voor zijn positieve test kan achterhalen!

De tegenpartij (het WADA) heeft onder andere antidopingexpert Michael Ashenden, de slager die het vlees dat Contador zou hebben gegeten verkocht en de voorzitter van de Spaanse vereniging van veehouders om een weerwoord te geven.

Mocht Contador zijn ongelijk halen dan is de kans er dat hij dan ook met de wielrennerij stopt.
Ook krijgen Andy Schleck (Tour 2010), Michele Scarponi (Giro 2011 en de ronde van Catalonië + etappe), Jérôme Coppel (Ronde van Murcia), Jose Rujano en Vincenzo Nibali (Beide een Giroetappe) een of meer zeges vanaf de groene tafel toegereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten