zaterdag 5 november 2011

Renners die stoppen: Sebastian Lang

Anders dan de meeste renners die na 2011 niet meer deel uitmaken van het profpeloton begon het verhaal van Sebastian Lang niet in de jaren '90 maar in 2000.
Een bronzen plak op het nationale beloftenkampioenschap tijdrijden is zijn eerste wapenfeit.

De duitser stroomt in 2001 het profcircuit binnen met Gerolsteinerwater en blijft hier nog een aantal jaren drijven.
Zeges in Rheinland Pfalz en een jaar later de ronde van Denemarken zijn de eerste oogst alvorens hij zich aan het grotere werk zal wagen.

Het tijdrijden gaat hem het beste af, maar moet de eerste jaren zijn meerdere erkennen in Michael Rich tijdens de nationale kampioenschappen, tot hij in 2006 deze landgenoot eindelijk achter zich weet te houden.
In 2005 heeft Lang een aandeel in de door Gerolsteiner gewonnen Pro-tour Ploegentijdrit in Eindhoven.

















Naast deze successen tegen de klok weet hij niet vaak iets te winnen en zeker in de grote ronden waaraan hij veelvuldig deelneemt blijft het vaak bij ereplaatsen, zoals de achtste plek in de laatste tijdrit van de Tour in 2008 en een zevende plaats in een gewone rit in lijn in de Vuelta van dat jaar.
Daarnaast heeft Sebastian ook een aantal dagen de bolletjestrui.
Wel rijdt hij elke grote ronde uit waarin hij is gestart en in 2011 doet hij dat kunstje nog even in alle van de drie grote ronden.

Zijn laatste jaren was hij in dienst van Omega Pharma - Lotto, alvorens een carriéreswitch te maken naar fysiotherapeut in zijn geboorteplaats Erfurt.
Eerder, in 2008, wilde hij al stoppen na alle dopingellende die het peloton teisterde maar toch zijn er nog wat jaren blijven plakken voordat hij definitief deze stap heeft gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten