woensdag 23 november 2011

De rechters en bonden hebben het er druk mee.

Plots springen de dopingberichten en daaraan gelinkte zaken uit de grond als de paddenstoelen aan het begin van deze herfst.

Meestal betreffen het oudere zaken en de deze week begonnen hoorzitting in de zaak Contador.

Naast de besmette vleeswaren van "Bertje" zal ook de Spaanse wonderarts Fuentes met zes anderen voor de rechter moeten komen vanwege betrokkenheid in een dopingnetwerk.
Ezequiel Mosquera dreigt ook naar het CAS te stappen als de Spaanse wielerbond hem schorst vanwege het gebruik van Masqueermiddelen.

Riccardo Riccò (Inmiddels meer "Povero" dan Riccò) heeft een voorwaardelijke celstraf en 3000 euro boete opgelegd gekregen van een Franse rechter.
Alsof het niet genoeg is voor de blazende cobra hangt hem een levenslange schorsing boven het hoofd omdat hij tijdens alle zaken rondom zijn persoon het ook nog eens flikte om met zijn bloed te rommelen.
(Meer hierover in een bericht gewijd aan de stomkoppen van het peloton).

Intussen is de Australiër Deon Locke geschorst omdat er phentermine in zijn bloed is gevonden na het winnen van een etappe in de ronde van Hainan.
Phentermine is een afslankmiddel en een stof die verwant is aan amfetamine, eerder zijn al eens de Nederlandse honkballer Sidney Ponson en een andere Australische wielrenner genaamd Nathan O'Neill gepakt voor het gebruik van dit spul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten