zaterdag 21 juli 2007

Al(i)bi

Albi in de regen.
Hoe wederom een tourrit uitmondde in een Rodeo, ditmaal geen rit en Ligne, maar de contre la montre.

Bradley Wiggins had geen last van regen en reed een goede tijd, maar het begon dus te storten, Fabian Cancellara vloog onderuit en later zouden er nog meerdere renners het dal in glijden. Letterlijk en figuurlijk.

Letterlijk vallen deden mannen als Popovych, Gusev en Klöden, maar ze reden desondanks een goede tijd, figuurlijk vallen deden weer anderen: Valverde (Piti werd zelfs ingehaald door Rasmussen!), Mayo en vooral ook het Franse beschermelingetje Moreau.

Rasmussen en Vinokourov waren vandaag de grote winnaars in Al(i)bi
"Chicken" haalde dus Valv. in en mag in zijn Maillot jaune verder zoeken naar zijn alibi's in het dopinggeruchtensteekspelletje (Nee geen woord voor scrapble of Walgje).
Het gezeur over doping is soms even ongeloofwaardig als de prestaties van de renners.
De UCI probeert natuurlijk de ASO zwart te maken en Vice versa als ware het nog steeds die kleine kindertjes die hun blokjes niet willen delen.

Maar Michael Rasmussen steekt ook een grote sportieve middelvinger op naar David Millar, de brit riep uit de hoogte dat de deen geen schijn van kans zou hebben.
Hij zal wellicht de regen gebruiken als excuus, maar Rasmussen eindigde ook een minuut voor Millar.


Als we het hebben over het "hoe maken we wielrennen kapot terwijl we zelf denken de UCI (of anderzijds de ASO) een hak te zetten".
Het draaiboek luidt als volgt

Renner in de gele trui:

Alejandro Valverde: Oh, nu ontdekken we ineens wie "Valv. Piti" is!!
Michael Rasmussen: Laten we een vergeten afspraak met de dopingcontroleurs groot opblazen (of een ander klein foutje dat deze deen gemaakt heeft.)
Denis Menchov: Hij reed bij Banesto met Mancebo en andere Fuentesmaatjes, laten we een ingewijde optrommelen voor wat smeergeld om weer een beerputje te openen
Iban Mayo: We hebben vast wel een mannetje die wat naar buiten wil brengen over die verdachte dokter bij euskaltel destijds
Alexander vinokourov: Even Jef d'hont wat penningen toesteken, zodat zijn nieuwe boek nog gauw uitkomt
Andreas Klöden: zie Vinokourov
Cadel Evans: Zie Klöden
Andrey Kashechkin: Sjoemel met zijn bloed of iets dergelijks
Alberto Contador: Och.. we vinden stomtoevallig ineens dat hij toch betrokken was bij de zaak Fuentes
Insert een of andere fransman: Fantastisch! een fransman in het geel!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten