zondag 29 juli 2007

Champs Elysees



De actieve tour 2007 is over, het passieve gedeelte begint wellicht pas.

De geruchten gaan (al langere tijd) de rondte over de splitsing van de UCI en ASO met aparte leagues, de zaken rondom de "verdwijntrucs" van Michael Rasmussen, Astana en Cofidis en natuurlijk de gebruikelijk mogelijke positieve tests.
Het wildste gerucht dat de vrije lucht in geworpen is: de Tour de France met landenteams....


In elk geval was het geen saaie tour, veel actie gemengd met de nodige drama en dat was zeker positief!!

De tour heeft een verdiende winnaar in Alberto Contador (tenminste als al z'n tests negatief zijn).
Michael Rasmussen had de pech bij Rabobank te rijden, ze hebben geen ploegleiding die (zoals US postal/ Discoverychannel) kan dealen met venijnige fransozen en andere malafide malloten die geld ruiken...
De volhardende tourvolger heeft wel mooie ritten gezien en leuke winnaars, soms dus met verrassend dramatische omwentelingen en veel sapone, maar daar doe je het voor..

Maar na de laatste passage van de finishlijn door Daniele Bennati en 140 andere renners gaat het leven gewoon door: komende week de nodige criteriums en daarna de Vattenfall cyclassics, Classica San Sebastian en wat klein rondewerk als voorspel van de Vuelta..

Morgen volgt nog een uitgebreide tourterugblik en buiten de mogelijke randzaken gaat het dan lekker verder met eerdergenoemde wedstrijden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten