woensdag 11 juli 2007

Maffe Massasprints

Door het wegvallen van Petacchi en het ontbreken van een topsprinter die ala Cipollini de regie in handen neemt is het sprinten in de tour verworden tot een heel hard fietsende loterij.
En dat zonder Unibet.

De eerste etappe, waarbij McEwen nog won na z'n val en Hushovd en Boonen het podium completeerden voor een wirwar van warwir, was het nog van "dat gebeurt altijd in de eerste etappe".

Maar de drie massasprints die daarop volgden waren eveneens twisted...
Tom Boonen wordt verslagen door Steegmans, McEwen laat zich piepelen, Freire moet nog warmdraaien, Zabel doet het op ervaring, Dondergod Hushovd is wisselvallig als het weer in Nederland en Bennati is gevallen, dus moet het bij lampre van Napolitano komen.

Het gevolg is dat er tientallen outsidersprinters zich tussen deze jongens kunnen voegen, een Hunter, Feillu oder Chavanel.

En we hadden natuurlijk de klasbak Fabian Cancellara die iedereen verrast in z'n gele trui, na Vinokourov op de Champs elysees een van de leukere acties in een gegdoodverfde sprintaankomst.

Morgen maken de sprinters er wellicht een dag van om tot bezinning te komen, de heuvelachtige rit leent zich namelijk wel voor een groepje escapees..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten