woensdag 13 juni 2012

Andy en Alberto: ontbrekend om verschillende redenen.

De Tour moet het voor het eerst sinds jaren alleen doen met slechts éénex-winnaar aan de start.

Alberto  was al een tijdje persona non grata voor de Tour vanwege een positief plasje, maar nu geeft ook de renner waarvoor Radioshack miljoenen betaalt om hem eigenlijk alleen in drie weken Tour zijn best te zien doen  forfait.

Andy Schleck deed in de Dauphiné namelijk hetgene waar zijn oudere broer zo'n beetje om bekend stond:  uit de koers vallen.
Hierbij raakte hij zodanig geblesseerd dat hij nu ook niet meer opgelapt kan raken voor de Grand Depart in Luik.

Kans is dus groot dat we een Vuelta krijgen met een bredere bezetting dan de Tour,  waar het parcours sowieso geschikter is voor Contador en Schleck.

Daarnaast zou ik een renner als Andy, die voor zoveel geld alleen iets laat zien in drie weken  korten op zijn loon als ik Radioshack zou runnen.
Ga maar wat meer koersen dan alleen in de Tour,  verwend sterretje dat je bent!

Maar wellicht is dat de reden dat ik aan wal sta en naar deze stuurman sta te schreeuwen.
Feit is wel dat zelfs een uitgesproken Tourrenner als Armstrong of Ullrich zich nog in andere wedstrijden liet zien en ook wel eens won.

Andy Schleck heeft de voorbije jaren een paar verdwaalde prijsjes meegepikt naast de Tour,  terwijl Ullrich en Armstrong in hun jaren waarin ze naar de Tour piekten nog een aantal andere koersen wonnen of  vooraan meestreden in een paar klassiekers (met name Armstrong).

Voor de Tour verdwijnt wel een renner die nog wat zou kunnen proberen in een tussen -of bergrit in een poging  om de verloren tijd in tijdritten goed te maken.

Voor Andy rest dan nog wel één schrale troost:  hij heeft dit jaar wel de gele trui gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten