donderdag 21 juni 2012

"Ut Beest" uit de kooi en in de driekleur

Het NK tijdrijden had een bijzondere startplek: namelijk eentje die erg toepasselijk was voor een der favorieten.
De start lag namelijk midden in de dierentuin van Emmen  en de renners moesten tussen de nijlpaarden, krokodillen, olifanten en zebra's, waarvoor ze niet hoefden te wachten,  op gang komen.

Maarten Tjalingii  zette de eerste richttijd voor de topfavorieten.
Vier man deden de tijdrit nog sneller:  veelvuldig winnaar Stef Clement,  Lars Boom en Niki Terpstra waren drie van hen.
Stef Clement stelde enigszins teleur, met slechts een vierde tijd  terwijl hij vorig jaar iedereen op een aardige achterstand zette.
Wellicht was de start in de dierentuin hem  niet op zijn lijf geschreven,  wat natuurlijk niet gezegd kan worden van "Ut Beest"   Lieuwe Westra!

Hij verliet zijn habitat, alsof hij een tijdje in een te krappe kooi had gezeten  en nu dolblij was eindelijk los te mogen.
Ontketend vloog het Beest over het parcours, de andere dieren in het Noorder Dierenpark stomverbaasd achter zich latend.

Ook volgende jaren zal de tijdrit starten in Emmen  en dus geldt Ut beest uiteraard als de topfavoriet.
Tegen die tijd krijgen de bewoners van het dierenpark nog wel de tijd om zich voor te bereiden op een dierlijke krachtmeting  en mee te doen in de strijd om wie het Alfamannetje der Alfamannetjes voor een jaar mag zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten