dinsdag 5 juni 2012

Geen (voor)jaar voor Thor

Geen Tour de France voor Thor Hushovd in 2012..
Een teleurstellend bericht voor ondertekende, die Thor als één van zijn favoriete wielerhelden ziet.

Iemand die elk jaar weer geniet als deze held, met één van de mooiste stoere namen van het peloton en een stel krachtige stelten  weer een of soms meer  etappes weet te kapen.

Het was zo mooi geweest: Hushovd die 10 jaar na zijn eerste etappewinst  er minimaal nog eentje zou winnen  en zijn mooie gemiddelde van 1 etappe per deelname zou hooghouden.

Helaas mag het niet zo zijn:  de krachtpatser uit Grimstad  is het hele seizoen al van de leg door een virusinfectie.

Om hiervan te herstellen rijdt hij in juli de korte ronde van Polen,  om zich daarin voor te bereiden op de Olympische wegrit.
Hopelijk kan hij hier de teleurstelling van het niet mee kunnen doen aan de Tour  wegvegen met een herhaling van Geelong, op een dag in het najaar van 2010.

Geen topsprinter,  geen topklimmer, geen toptijdrijder  en vooral een man die het op de macht moet doen en/of op de kasseien.
De machtige dijen van de Noor zijn op zich gewoon goed genoeg voor vrijwel elk jaar een etappezege,  of twee.

Vorig jaar gold hij zelfs als één van de smaakmakers in de Tour, waarin hij eerst zeven dagen in de gele trui mocht rijden  en de rest (op de tijdritten na)  in zijn regenboogtrui.

Vervolgens moest de etappehonger van Hushovd ook nog gestild worden,  dus koos hij voor de uitdaging:  mee in de vlucht in een rit, die in de finale over de Aubisque ging.
Met Moncoutie achtervolgt Thor  de vooruit rijdende Roy op de beklimming.
Moncoutie kan in de afdaling en de golvende kilometers daarna Thor niet houden  en Roy  ziet zijn hoop op een thuiszege vervliegen, wanneer de Noor in de slotkilometers er op en erover springt.

Een paar dagen later flikte hij het nog een keertje  en nu in een sprint met niemand minder dan landgenoot en opvolgbaas  Edvald Boasson Hagen.
Edvald is op papier veel sneller, maar op asfalt moest hij het ditmaal dus afleggen tegen Thor.

Om de Tho(u)rloze dagen toch door te komen,  een overzicht van alle ritzeges van de Noor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten