vrijdag 31 augustus 2012

Nieuwe smeuïge dopingverhalen met "the secret race"

Af en toe zijn de mooie dopingverhalen aan vervanging toe.
De peertjes van Pollentier, het gesneden brood, de stroop in de aderen van Riis en andere wilde verhalen  zijn zo vaak de revu gepasseerd dat er wel weer eens tijd is voor nieuw voer.

Voer voor leuke woordgrappen, verhalen tijdens een lange koers en nieuwe insteken (hij zei insteken!) voor dit blog.

Tyler Hamilton;  de man van wellicht de vaagste dopingsmoes ooit  en een volgespoten tour waarin hij zogenaamd met een gebroken sleutelbeen vijfde werd en een etappe won.
Deze oud CSC, Us Postal en Phonakrenner doet een letterlijk boekje open over het hoe en wat qua dopinggebruik in zijn nabije wieleromgeving.

De vraag is natuurlijk wat er allemaal van waar is,  gezien zijn verklaringen voor de lichaamsvreemde bloedcellen die bij hem werden aangetroffen  ook zo smeuïg klonken.
Toch lijkt het me wel een vermakelijke weglezer voor tijdens de wielerloze donkere dagen die er weer aan zitten te komen.

Zo zouden renners van US Postal een mannetje op een motor mee hebben laten rijden in de karavaan,  met thermosflessen vol EPO,  om zo gauw na de etappe de ploeg te kunnen bevoorraden.
Ook zouden de renners na een etappe meteen op de hotelkamer aan de bloedzak, die bij ieder bed klaarhing, kunnen bijtanken.

De pil waarin deze verhalen voorkomen komt dus in de winkels te liggen onder de naam "the secret race".
Vanaf 5 september gaat ie in de roulatie,  op het getimede moment dat Lance net zijn strijd met de USADA heeft opgegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten