maandag 2 januari 2012

Een vooruitblik op...

De Ronde van Vlaanderen 2012.

De Ronde is en was al een tijdje onderwerp van gesprek: finish in Oudenaarde en geen Muur en Bosberg.

Behalve de ploeg Radioshack, Rabobank en BMC, die met opzet niet ingelicht zijn om zo de Vlamingen kans te geven op een makkelijke zege, weten veel renners dat dit een ordinaire aprilvis is en laten deze ploegen zelfs op kop rijden.

Wat kleinere goden mogen een aantal minuten vooruitrijden (lees: Voeckler, Bonnet,de overijverige Hoste en Tankink).
Nabij Oudenaarde valt door "onbekende oorzaak" het radioverkeer en de Tv-uitzending uit.
Tankink is het fictieve Rondeparcours ingereden terwijl de rest van het groepje wél koers zet richting Meerbeke.
Hoewel de Tukker een dromer is valt hem het gebrek aan fans langs de weg op en als hij dan omkijkt is er een grote leegte achter hem..
Eenmaal teruggereden komt hij bij de splitsing het peloton tegen en waarschuwt hen.

Een hele rel volgt.
Andere renners, enigzins verbaasd dat Bram zo snel wist dat hij genept werd, lachen Tankink smakelijk uit en roepen dat hij toch maar eens andere stimulerende producten moet nemen dan vreemde paddestoelen.
Toch ruiken de bedrogen ploegen Radioshack - Nissan en BMC ook onraad.

Een kleine knokpartij volgt tussen beide partijen, waarbij Fabian Cancellara zijn fiets in de berm gooit en Hincapie per ongeluk ploeggenoot Gilbert een bloedneus slaat.
Er volgen nog wat scheldpartijen met termen als "Dat die aprilvis maar in je keel blijft steken" en "Die TB-500 kunnen jullie vanaf nu ook vergeten!" uit de mond van iemand van BMC tegen een groepje Lotto -en Quicksteprenners die deze aantijging uiteraard glashard ontkennen.

Het drietal dat op moment van schrijven nog voorop reed is inmiddels al 25 minuten verder en dat geeft de aanleiding voor Boonen om zich maar te bezatten in een kroeg en de rest om de koers uit te rijden als een stel toeristen die er ergens toch wel de humor van inzien, behalve Cancellara die uit woede zijn fiets in een kunstwerk verandert wat meer weg heeft van een eigen interpretatie op het werk van Picasso en het daarna op een drinken zet met Tom.

Hoste laat op de Muur beide Fransen achter zich en lijkt op weg naar zijn finest hours, tot ergens op de Bosberg iemand een grote Vlaamse vlag bij zich heeft.
De vlag lijkt een warm wederzien te zoeken met een achterwiel en in die beslissende seconde van ontwijken of crashen schiet een Parijs - Roubaix uit een ver verleden door Leifs koppie.

Een nette reflex voorkomt een herhaling, maar Hoste glijdt bijna onderuit en met alle macht houdt hij zichzelf weg van de stenen.
Een adrenalinekick volgt en met een rotvaart racet Hoste Meerbeke binnen.

Voeckler wordt tweede en Bonnet derde, voor een peloton dat buiten de tijdslimiet arriveert.
Ondanks felle protesten blijft de uitslag geldig terwijl Boonen en Cancellara een dusdanige kater hebben dat er zelfs van hun Parijs - Roubaix niets komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten