woensdag 11 januari 2012

Vuelta a España 2012: Vuelta a Medio España

Het parcours van de Vuelta is nu ook helemaal bekendgemaakt en het is een bijzondere ronde geworden.

De Vuelta zal namelijk nooit zuidelijker gaan dan Madrid en zo wordt de helft, of zelfs minder dan dat, van het Spaanse vasteland gebruikt voor drie weken koersen.
De start zal plaatsvinden in Pamplona met een ploegentijdrit om vervolgens constant kriskras door het noorden van het Iberische schiereiland te koersen.
Zo gaan de derde en vierde etappe al bergop eindigen en de vijfde rit wordt een etappe waarin men een aantal rondes om Logroño rijdt.


















In totaal zijn er maar liefst 9 etappes waarin de finish bergop of net na een klim ligt en daarnaast nog één met finish kort na een beklimming.
Dat begint uiteraard al in de derde en vierde etappe die ook als bergetappe staan aangegeven, maar ook een aantal ritten die op de site van de Vuelta als "vlak" worden bestempeld eindigen op een helling!
Neem bijvoorbeeld etappe 17 van Santander naar Fuente dé.
Deze is dan volgens de organisatie vlak, maar het profielkaartje toont toch twee stevige heuvels en een, hoewel hij niet heel steil is, aankomst op een beklimming van tweede categorie.








Etappe 12 heeft ook een leuke muur op het eind: Mirador de Ezaro, waar in minder dan 2 kilometer nog 260 meter hoogteverschil (14,6 % steil) zal worden gemaakt.

Daarnaast is er naast de ploegentijdrit slechts één tijdrit van 40 kilometer, dus de pure klimmers met ambities voor een grote ronde kunnen beter pieken naar de periode 18 augustus tot en met 9 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten