dinsdag 17 januari 2012

Rijkelijk gevulde ziekenboeg

Wanneer men dacht dat het seizoen rustig op gang zou komen kwam men bedrogen uit.
Niet wanneer renners er een puinhoop van maken in de finale van de eerste etappe Down Under.
Kenny van Hummel (wie anders?) gaat als eerste liggen, maar ditmaal is het niet de schuld van Kenny: hij wordt simpelweg onderuit gekegeld door een andere renner, maar de sprinter neemt een tros collega's mee in zijn val.

Voor Guesdon is het vooral een zware klap, hij heeft zijn heup gebroken en dat is dus wel ongeveer zeker zijn afscheid in de koers.
Dit afscheid had hij liever had uitgesteld door onder meer zijn favoriete Franse klassiekers nog eenmaal te rijden op zijn oude wielerdag (40 jaar).
Een aantal dagen geleden leek het erop dat Guesdon niet mocht starten in de ronde, omdat zijn dossier nog niet goed was gekeurd, helaas voor hem kon hij dus wel van start gaan en liep het zo slecht af.

Ook Jurgen Roelandts was hard geraakt maar waar eerst gedacht werd aan een gebroken sleutelbeen en schouder heeft hij "slechts" een scheur in een halswervel.
Wel iets dat uiteraard voor de nodige ongemakken zorgt.

De sprint werd uiteindelijk, net als in de Classic, gewonnen door Greipel en nu met een half wiel voor de toch nog altijd snelle Petacchi (ongeveer de oudste renner in Tour Down Under nu Guesdon weg is gevallen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten