maandag 19 maart 2012

Milaan - San Remo aangepast?

Milaan - San Remo 2013 zou wel eens een verder gewijzigde finale kunnen krijgen dan enkel de al aardig sprinternekkende Le Manie.

De afgelopen twee edities waarin de winnaar al niet uit de massasprint tevoorschijn werd getoverd blijken nog niet genoeg voor organisator Mauro Vegni.
Niet alleen Mauro Vegni, maar ook de winkeliers in San Remo zouden een andere finale willen zien.
Finishen meteen na de afdaling van de Poggio zou voor hen beter uitkomen, want dan kan het centrum van de stad openblijven.

Naast Le Manie zijn er natuurlijk nog wel genoeg andere klimmetjes te vinden, zoals een aantal heuvels die ook in Trofeo Laigueglia zitten (het kustplaatsje dat normaal gepasseerd wordt vlak voor de Capo Mele).
Echter wordt de route dan ook een stuk langer, tenzij de route eerder al wat meer westwaarts gaat (ten koste van de Turchino, maar met andere klimmetjes in het binnenland).


Dit is een grove schets van dat idee, met een extra klim voor de Capo Mele (Trofeo Laigueglia) en een kortere aanloop naar de kust (met ook een of twee klimmen in plaats van de Turchino).

Op facebook vond ik nog een extremer idee: La Primavera gewoon bij de zuiderburen laten eindigen, net als de Ronde: in Oudenaarde.
De Koppenberg is in dat geval het nieuwe zwart, eh ik bedoel Poggio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten