woensdag 14 december 2011

Fietsgerechten




Wielerrestaurants bestaan er al, zoals Casa Grinta en Staminee d’Eetappe in Eindhoven.

Waarschijnlijk zal er niet het Peertje van Pollentier geserveerd worden, of het gesneden brood van Museeuw.
Net zo min verwacht ik de Colombiaanse koffie uit huize Simoni of de gedrogeerde duiven van Adri van der Poel aan te treffen op de menukaart.
Wellicht wel een Chasse patatje (te serveren bij een mals stukje vlees en een goede salade).

De genoemde gerechten zouden nog wel ergens op de menulijsten kunnen verschijnen.
Het peertje van Pollentier komt natuurlijk van het peertje met schone urine die hij onder zijn shirt probeerde te verbergen toen hij na zijn winst op Alpe d'huez werd gecontroleerd.

Dit gerecht kan een stoofpeertje zijn met een wat zurige twist, maar ook een biertje of appelsap uit een peervormig glas.


Het gesneden brood van Museeuw is een codenaam voor doping die hij gebruikte in een afgeluisterd telefoongesprek met een veearts.
Dit kan in culinaire zin een gesneden stokbroodje zijn met een pittige tapenade of geroosterd brood met tomaat en de nodige kruiden.


De Colombiaanse koffie van Simoni's grootmoeder is zogenaamd een eeuwenoud Italiaans recept, ooit gelekt vanuit La Famiglia di Cosa Nostra.
De koffiebonen werden gebruikt om stiekem cocaïne te smokkelen, maar soms belandde een van de smokkelbonen "per ongeluk" in de koffiemachine en beleefde(n) een of meerdere maffialeden wat dolle uurtjes.

Om de zaak legaal te houden kan het wielerrestaurant de koffie serveren als een stevige espresso en bij voorkeur de Caffè Corretto variant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten