vrijdag 20 april 2012

Roche Aux Faucons: wat eens de redoute was.

Waar in vroegere jaren de strijd in La Doyenne echt losging op de Redoute  bleek dat de jongste jaren pas na de Redoute de wedstrijd echt losging,  meestal zelfs pas op de Saint - Nicolas.

De organisatie besloot vervolgens om de Sart Tilman, die de koers ook geen echte wending kon geven te vervangen voor een andere klim die net wat steiler is en niet over een makkelijke brede weg loopt: de Roche aux faucons, ofwel de valkenrots.

Dit gebeurde in 2008, het jaar waarin ook La Manie aan Milaan - San Remo werd toegevoegd en sindsdien de koers toch wel wat leuke dingen heeft gebracht, al was het maar dat deze teveel werd voor een paar goede sprinters.
In 2007 en 2006 lag de koers nog op slot tot aan de slotklim, of zelfs tot in de straten van Ans, maar in 2008 was Andy Schleck dan al ala Boogerd in 2006 na de Redoute weggereden.

Op de valkenrots wordt er gekoerst: broer Frank, Rebellin, Valverde en Joaquin Rodriguez komen bij dit duo aansluiten  en hetzelfde groepje gaat ook uitmaken wie de opvolger wordt van Di Luca.
Rodriguez moet passen, Andy valt nog eens aan en wanneer deze bij de Saint Nicloas wordt teruggehaald doet Frank nog een poging,  maar Valverde en Rebellin laten hem niet gaan.

Het volgende jaar is Gilbert weggereden tussen de Redoute en de valkenrots, waarna Andy Schleck opnieuw de aanval kiest, in deze klim.
Gilbert wordt achtergelaten  en Andy rijdt naar een mooie solozege.

Ook in 2010 is het vuurwerk te vinden op de valkenrots.
Eerst gaat Andy Schleck, voor wie deze hindernis is wat de Eyserbosweg voor Boogerd was en de Taaienberg voor Boonen.
Gilbert volgt, maar ze moeten even verder in de klim hun meerdere erkennen in twee oostblokkers: Vino en Kolobnev.

Ook vorig jaar begon de strijd alhier.

De kans is bijna 100% dat het dit jaar opnieuw gebeurt, maar gezien de tamme koersen van de voorbije week kan het ook tegenvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten