zaterdag 14 juli 2012

Klagen in Luxemburg

Waar de Nederlanders klagen over hun delegatie brekebenen in de Tour zie ik voor de Luxemburger ook redenen voor een klaagzang dit seizoen.

Neem Andy Schleck.
Het enige opvallende dat dit toptalent tot dusver presteerde is het krijgen van een Tourzege die hij eigenlijk twee jaar geleden verloren had aan een Spanjaard die zogenaamd verkeerde steak had gegeten.
Verder reed hij,  als hij zich al liet zien in een koers,  onopvallend mee  in de hoop iets in de Tour van 2012 te kunnen uithalen.
Daarmee kwam ook de tweede keer dat hij opviel,  door in voorbereiding op deze Tour op straat te vallen en zich zo te blesseren dat de rest van het seizoen ook in de prullenmand kan.

Klinkt plausibel, maar ook dubieus.
Wel het loon, maar niet de prestaties:  het zou zo een voetballer van Oranje kunnen zijn.

Broertje Frank hebben we ook net zo vaak zien rijden dit jaar, maar hij werd wel derde in een Girorit,  alvorens hij daar zou afstappen.
Zijn reden  om La corsa rosa te verlaten luidde: "schouderpijn",  opgelopen bij een valpartij. 
Een valpartij waarvan hij Alex Rasmussen de schuld gaf en de ruzie uitvocht op de manier hoe een moderne wielrenner (of diens vriendin, zie mevrouw Froome en Cav)   dit zou doen: via twitter.

Daarnaast deed hij het toch nog aardig in Zwitserland, maar in de Tour zijn de prestaties beneden zijn oude niveau.
Parijs is uiteraard nog ver en de woorden van Bruyneel (er moeten prestaties komen!) zijn wellicht blijven hangen,  dus wie weet zit er nog wat in het vat tijdens de ritten in de pyreneeen.

Update:


Toch nog positief nieuws uit het Luxemburgse kamp:  de resultaten van de dopingtest op de dag dat ik dit berichtje schreef.
Voorgevoel? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten