vrijdag 4 mei 2012

Roze Denen

De Giro is ondanks de schoonheid niet voor veel grote klassementsnamen een prioriteit, alleen al omdat de meesten bang zijn teveel te moeten geven alhier,  om straks in de Tour de rekening gepresenteerd te krijgen.
Dat zagen we vorig jaar bij Contador, toen hij zich waagde aan de dubbel, maar ondanks relatieve rust in juni  nog altijd de zware Giro in zijn benen voelde toen hij in juli  de bergen wederzag.

De Gran Partenza in het Deense Herning is niet een hele vreemde keuze als het gaat om een start in het Deense.
Herning heeft namelijk een aardige wielerhistorie met de GP Herning, die ironisch genoeg dit jaar geen sponsoren meer kon vinden  en dus geannuleerd werd.
Naast de GP werd er in het verleden ook jaarlijks een zesdaagse gehouden  en is het vruchtbare wielergrond gebleken met onder meer Bjarne Riis, Michael Blaudzun, Nicki Sørensen, Brian Vandborg en Martin Mortensen  die in deze stad werden geboren.

Thuisrijders kunnen uiteraard vooral bij de ploeg van Bjarne Riis gevonden worden:  Anders Lund, Jonas Aaen
Jørgensen, en Mads Christensen,  terwijl ook Lars Ittyng Bak  van start gaat.


De eerste rit is officieel geen proloog meer te noemen, want de renners moeten 700 meter verder tijdrijden dan de maximale afstand die een proloog mag hebben.
In het begin is het parcours nog vrij technisch, maar de laatste kilometers kan de gaskraan open, wanneer er nog slechts enkele bochten te nemen zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten